tirsdag 27. januar 2015

Flatbrød-mandag!



Her er jeg i gang med min første flatbrødleiv!
Deigen laget jeg tidligere på dagen, la den i en pose til avkjøling i kjøleskapet..
I går kveld, etter en del strikking, tenking og div.husarbeid, satte jeg i gang.
Spennende om jeg fikk kjevlet runde flatbrød, og det ble de for så vidt,
dog med litt "blondekanter"


Jeg følte meg rimelig fersk som flatbrødbaker
der jeg stod med "bruksanvisningen" i hånda,
mens første leiv ble stekt!





Snakk om produksjon!
Ferdigkjevlet leiver på rekke og rad.
Det gikk veldig greit å lage flatbrøda alene,
men det er nok koseligere sammen med noen.



For en glede!


Dette er resultater av flatbrødbaking på en mandag kveld!


Prøvesmaking, og her har jeg fått besøk!


Er du en erfaren flatbrødbaker og lefseentusiast, kom gjerne med nyttige råd og gode oppskrifter!
Min oppskrift fant jeg på hjemmesiden til "Norges bygdekvinnelag"



Hjemmebakt flatbrød
-7dl vann
-1kg grovbakstmel
-1ts salt
-2dl byggmel til utbaking

Bland alt det tørre sammen i en bolle.
Kok opp vann og hell det over.
Avkjøl og elt deigen sammen.
Legg den i en plastpose i kjøleskapet 
til den er kald. Deigen kan ligge
i kjøleskapet til neste dag.
Del deigen i like emner ca.200g
og kjevle ut med rikelig med mel 
på bakebordet.


"Delt glede er dobbel glede!"



4 kommentarer:

  1. Ser herlig ut! Ja selskap til smaking var vel ikke så vanskelig å få......
    Ha en fin tirsdag i solskinnet!
    Klem fra Signe.

    SvarSlett
  2. Så spennende !! Ser supergodt ut:)

    SvarSlett
  3. Oi! Det så kjempegodt ut! :) Kommer det en invitasjon på lapskausmiddag om litt, sånn at man kan få smake?!
    Kjenner at jeg gleder meg til fortsettelsen.

    SvarSlett
  4. "Alle skal få!"
    Dette var gøy og superlett

    SvarSlett